Зеленский церковным вопросом расшевелил гнездо российской пропаганды

У розмові з Financial Тimes президент України Володимир Зеленський підняв питання зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним, одночасно наголосивши, що місце зустрічі не так важливе, як її зміст. Водночас очільник держави категорично не погодився із заявами Кремля про перемовини із ватажками терористичних угруповань на сході України, також зауваживши, що в нашій країні взагалі немає проблем з використанням російської мови та питанням церкви, але він готовий й ці «проблеми» обговорити з главою Кремля, пише ресурс Духовний фронт.

Читайте также: Путин, отвечая Зеленскому, встал на сторону интересов РПЦвУ

Й ця заява українського лідера, як наголошується, спричинила вибух критики на проросійських пропагандистських платформах, при чому спостерігається неабияка активізація блогерів, які обгрунтовано підозрюються у співпраці з російськими спецслужбами.

«Зеленський вважає, що в Україні нема утисків церкви. Мабуть, це можна вважати відповіддю на звернення парафіян УПЦ (РПЦвУ — ред.), які зібрали мільйон підписів під закликом до влади захистити їх права від рейдерських атак і неправомірних законодавчих ініціатив», — йдеться у повідомленні на проросійському телеграм—каналі «Правблог».

«Якщо Зеленський не може забезпечити прав російськомовного населення і прав УПЦ (РПЦвУ — ред.), але пропонує обговорити ці питання з Путіним, то до чого це все? Потрібно готуватись до радикалізації ситуації по всій державі. Можливо навіть до громадянської війни», — написав на власному телеграм-каналі проросійський пропагандист Алєксандр Вознєсєнскій.

Як бачимо, проста, але справедлива заява президента суверенної держави про хибність тверджень рупорів держави—агресора спричинила шквал агресії та ще більший потік неправдивих звинувачень у перемішку з погрозами.

Втім, роспропагандисти не вперше у такий спосіб висловлюють власну образу на те, що посадові особи України привселюдно викривають їх у поширенні неправдивої інформації.

Читайте также: Законопроект о запрете пропаганды “русского мира” вызвал истерику у РПЦвУ

# # # # # # # #

Только главные новости в нашем Telegram, Facebook и GoogleNews!