Міліціонера посадили на 8 років за співпрацю з «ДНР»

8 червня Краматорський міський суд визнав співробітника міськвідділу міліції винним у співпраці з терористами та засудив його до 8 років позбавлення волі, повідомляє GuildHall із посиланням на прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ в ході оперативно-розшукових заходів встановили та задокументували факти співпраці міліціонера з терористами «ДНР». Під час тимчасової окупації міста бойовиками помічник оперуповноваженого відділу карного розшуку разом із «заступником начальника міськвідділу міліції «ДНР» налагодив бізнес з викупу українських громадян, які незаконно утримувалися у катівнях терористів у Краматорську.

Міліціонер протиправно затримував місцевих громадян з високим матеріальним достатком за проукраїнські позиції, після чого «офіційно» приймав заяви від родичів «зниклих». Потім правоохоронець разом зі своїм керівником забирали людину з підвалів міськвиконкому або відділу міліції та вивозили її в інше місце. За звільнення близьких спільники вимагали у родичів гроші та матеріальні цінності.

Правоохоронці також встановили, що в травні 2014 року міліціонер сприяв проведенню у Краматорську незаконного референдуму. Він разом з бойовиками «ДНР» забезпечував охорону однієї з «виборчих дільниць» та супроводжував «протокол» фейкового референдуму до міського «штабу ДНР».

Після звільнення міста силами АТО міліціонер залишився у Краматорську та вирішив переховуватися в квартирі батьків. У ній він і був затриманий співробітниками СБУ у лютому цього року.

# #

Только главные новости в нашем Telegram, Facebook и GoogleNews!