Путин готовится к переговорам с Байденом, устраивая провокации в ООН

Проведення неформального засідання Ради Безпеки ООН «за формулою Appia» — чергова провокація РФ, що має на меті, з одного боку, маніпуляцію громадською думкою в російськомовному середовищі (передусім, в самій Росії, а також країнах, що охоплені російським пропагандистським мовленням) та за кордоном, з іншого — звичайну дипломатичну провокацію з метою дискредитації. Саме тому учасниками заходу заявлені британський фотограф та французька журналістка — Москва хоче продемонструвати показову всебічність аналізу та «нейтральність» оцінок.

Читайте также: РФ провела неформальную встречу в ООН, чтоб просунуть неправдивые нарративы об Украине. Запад ответил бойкотом

Кремль активно вибудовує альтернативну реальність для України, повертаючи з історичного небуття державних злочинців Царьова та Олійника — колишніх нардепів-регіоналів (першого довгий час робили обличчям проекту «Новоросія» в 2014 р., другий все частіше відвідує російські пропагандистські канали прямо зараз), а також колишнього прем’єра Азарова. Розповідаючи «всю правду про Майдан та війну на Донбасі», вони демонізують не лише Україну та її владу, але й США, яку намагаються представити основним замовником подій 2014 р. Таким чином Кремль тактично готується до женевської зустрічі Байдена Путіна, водночас плануючи подальші провокації та ескалацію на українському напрямку.

Навряд чи зазначені «українські експерти» — справжня ставка Кремля, оскільки вони дискредитовані та мають різко негативне ставлення навіть на Сході та Півдні України — регіонах, на «проросійськість» яких робить наголос Москва. Єдине для чого їх можна використати зараз — псевдоісторичний дискурс, дипломатичні провокації, мета яких заздалегідь окреслена — нова холодна війна зі сферами впливу та «залізною завісою», з російського боку якої буде нова тюрма народів. Білорусь вже відіграна, тож ставка наразі в Москви одна — Україна.

До речі, це вже не перша спроба задіяти «формат Appia» зі сторони РФ — у грудні 2020 р. РФ намагалась таким чином легітимізувати власних проксі з «ДНР/ЛНР», запросивши їх у якості «експертів».

Читайте также: СБУ раскрыла агента российских спецслужб, прикрывавшегося статусом партнера комиссара ООН

Директор Центру міжнародної безпеки Валерій Кравченко

Источник

# # # # #

Только главные новости в нашем Telegram, Facebook и GoogleNews!