«УПЦ КП» в США и Канаде продвигают лица, находящиеся под санкциями Вашингтона

Андрій Теліженко, який потрапив під санкції США разом з низкою інших громадян України через втручання у вибори призеднта Сполучених Штатів і поширення дезінформації, тепер взявся з новими силами захищати ліквідований «Київський патріархат». Теліженко у своєму Телеграм-каналі з посиланням на сайт «УПЦ КП» відзвітував про реєстрацію “Вікаріату УПЦ Київського патріархату в США та Канаді”.

Читайте также: «УПЦ МП» хочет получить фейковую «автокефалию» ради сохранения названия

«5 травня 2021 року секретар Вікаріату Української Православної Церкви Київського Патріархату в США та Канаді протоієрей Богдан Згоба отримав повідомлення, що урядом Сполучених Штатів Америки було офіційно зареєстровано статутні документи Вікаріату Української Православної Церкви Київського Патріархату в США та Канаді», – повідомляє Теліженко.

У зв’язку з чим Теліженко вимагає від української влади відновити реєстрацію ліквідованого Філаретом на Об’єднавчому соборі “Київського патріархату”.

Нагадаємо, 11 грудня 2019 року почесний патріарх Філарет вже зустрічався із Андрієм Теліженком, якого на сайті Київського патріархату назвали «політичним консультантом і екс-дипломатом». Тоді Філарет обговорив, чи краще сказати «проконсультувався», із проросійським агентом у питаннях, що складають взаємний інтерес, зокрема про потребу «збереження УПЦ Київського Патріархату».

Ця релігійна організація (Вікаріат УПЦ КП) в США не має нічого спільного із справжнім Вікаріатом української церкви, який постійно там був. Про це йдеться в офіційній заяві Вікаріату ПЦУ. 12 травня 2021 року від Вікаріату Православної Церкви України в США, Австралії, Канаді та Японії опубліковане офіційне повідомлення, щодо заяв УПЦ КП.

У Вікаріаті ПЦУ пояснили, що згідно з законом в США будь-яка особа, чи будь-яка організація має право відкривати, організувати чи реєструвати свою релігійну структуру.

Там уточнили, що зареєстрована структура «VICARIATE OF THE UKRAINIAN ORTHODOX CHURCH KYIVAN PATRIARCHATE IN THE USA AND CANADA» немає нічого спільного з Vicariate of the Autocephalous Orthodox Church of Ukraine in the USA, Australia, Canada and Japan.

Також там засвідчили, що без винятку, всі парафії у складі Вікаріату (ПЦУ), де вже більше 14 років керує митрофорний протоєрей Віктор Полярний, не приєдналися до новоствореної структури до якої Почесний патріарх Філарет, 2-го лютого 2021 р. призначив секретарем прот. Богдана Згобу.

Православна Церква України стала правонаступницею Київського патріархату, адже в неї увійшли всі єпископи, які служили на території України. Філарет може тільки зареєструвати нову релігійну організацію під новою назвою.

Сам Філарет, ще деякий час їздив із Томосом по областях і радів такому розвитку подій, аж доки не зрозумів, що предстоятелем є не він, а митрополит Епіфаній, якого більшістю голосів обрали на Об’єднавчому соборі.

Тоді Філарет заявив, що Томос “не такий” і почав вимагати новий Томос від Вселенського патріарха. Філарет разом із єпископами, які раніше служили в РФ (зокрема Іоасаф (Шибаєв), який також вшановує царя Миколу ІІ як “святого мученика за віру”), почав висвячувати нових єпископів вже ліквідованої церкви “УПЦ КП”. Його практично одразу підтримали різного роду проросійські сили і скомпрометовані політики на кшталт Мосійчука-Медведчука.

До такої гри проти Православної Церкви України приєднали й екскомбата Айдару Сергія Мельничука, Михайла Добкіна та наркоманів.

У березні цього року, Ігор Мосійчук на своїй сторінці у соцмережі Facebook опублікував пост із вимогою Його Всесвятості Варфоломія надати «Новий Томос» під час свого візиту на День незалежності. Цей допис усіляко тиражували проросійські ресурси.

Як бачимо, проросійські сили працюють разом, щоб знищити ПЦУ, та всіляко чинити тиск на українську владу, використовуючи свої зв’язки в США. Велику роль у цій грі відіграє ліквідований особисто за підписом Філарета «Київський патріархат», який зараз підтримують проросійські сили і агенти Кремля. “УПЦ КП” намагаються виставити, як «гониму церкву» за сценарієм гонінь в РПЦвУ. Крім того, за допомогою “УПЦ КП” антиукраїнські сили хочуть руйнувати Православну Церкву України, яка є першою визнаною автокефальною церквою з часів настання хрещення Русі-України і водночас першою незалежною від Москви і від Константинополя Православною Церквою України, занесеною в Диптих.

Крім того, Філарет “створює картинку” внутрішнього розколу, про який з великою насолодою говорять в РПЦ. Це своєю чергою використовується недругами України для блокування та протидії визнання ПЦУ зі сторони інших Церков.

Читайте также: Патриарх Филарет снова в игре против Украины

# # # # #

Только главные новости в нашем Telegram, Facebook и GoogleNews!