Другий сценарій зриву виборів в Україні розіграє агентура РФ з паспортами інших країн — експерт

Якщо Кремль не зможе створити достатньо передумов для гуманітарного вторгнення військ РФ до виборів в Україні, то спробує реалізувати сценарій по невизванню їх світом безпосередньо у день голосування. Про це заявив керівник Центру оборонних реформ Олександр Данилюк на прес-конференції «Російське втручання в українські вибори – сценарії та інструменти» в інформагенції Guildhall.

«Фейкова реальність може створена бути за два дні. Зараз, коли ми бачимо, що розхитана ситуація, сумніви, довіра взагалі до будь-яких урядових структур мінімальна, достатньо ще підняти трохи градус для того, щоби піднялася масова істерія і, по суті, вся ця система українська як урядова, так і суспільна, заходить в процес турбулентності абсолютно некеровано», — наголосив експерт.

За словами Данилюка, для делегітимізації виборчого процесу достатньо заворушень 31 березня в приміщеннях двох-трьох окружних виборчих комісій (ОВК), «що в принципі можливо в загальнонаціональному вимірі, ну і не вплинуло би на підрахунок, але цього буде достатньо для того, щоби отримати ці передумови».

Наявність російських спостерігачів не сприяла би визнанню їх результатів Росією. Експерт уточнив, що «саме на тих ОВК, де, власне, і будуть ці провокації, там ці спостерігачі і знаходилися би». Незважаючи на заборону росіянам спостерігати на виборах, сказав він, у складі спостережної місії ОБСЄ будуть люди з паспортами інших країн, «які все одно цю функцію, на жаль, виконають».

«Нам достеменно відомо, що вже зараз громадяни Грузії, які по мандату однієї з міжнародних організацій, які мають свою спостережну місію, направлені в Україну і є кадровими співробітниками російських спецслужб. Так? І це, знову ж таки, де ми говоримо про кадрових співробітників. Ми не говоримо просто про людину, якій там заплатять гонорар і яка вийде і потім для Russia Today зробить включення і скаже про те, що від них чекають», — підкреслив Данилюк.

Як повідомлялося раніше, експерти попередили, що заплановану на 16 березня акцію Національного корпусу Росія може використати для спроби державного перевороту, щоб не допустити проведення виборів в Україні.

Только главные новости в нашем Telegram, Facebook и GoogleNews!